SIENIRUUKKU

Sieniruukku: 2 ruukulle:

  • 1 litraa sieniä (tatit, suppikset ja kantarellit sopivat kaikki hyvin tähän)
  • 2 sipulia
  • voita tai öljyä
  • 2 prk smetanaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria (itse käytän rosepippuria mustapippurin lisäksi)
  • persiljasilppua
  • juustoraastetta
  • 200-250 g vähärasvaista jauhelihaa (nauta, peura tai hirvi)

Paloittele sienet

Kuori ja silppua sipulit

Paista jauheliha, sipuli ja sienet

Lisää smetana ja mausteet

Sekoita hyvin ja hauduta matalalla lämmöllä 20-30 min

Annostele pieniin voideltuihin ruukkuihin

Ripottele päälle juustoraaste

Ruskista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 5 min tai kunnes juustokuorrutus on ruskeaa ja rapeaa

Tarjoile raikkaan salaatin ja leivän kanssa