SIENIRUUKKU
Sieniruukku: 2 ruukulle:
- 1 litraa sieniä (tatit, suppikset ja kantarellit sopivat kaikki hyvin tähän)
- 2 sipulia
- voita tai öljyä
- 2 prk smetanaa
- suolaa ja rouhittua mustapippuria (itse käytän rosepippuria mustapippurin lisäksi)
- persiljasilppua
- juustoraastetta
- 200-250 g vähärasvaista jauhelihaa (nauta, peura tai hirvi)
Paloittele sienet
Kuori ja silppua sipulit
Paista jauheliha, sipuli ja sienet
Lisää smetana ja mausteet
Sekoita hyvin ja hauduta matalalla lämmöllä 20-30 min
Annostele pieniin voideltuihin ruukkuihin
Ripottele päälle juustoraaste
Ruskista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 5 min tai kunnes juustokuorrutus on ruskeaa ja rapeaa
Tarjoile raikkaan salaatin ja leivän kanssa